Häivähdys - Maggie Stiefvater (väristys - trilogia) #2

Miksi kiinnostuin kirjasta?
Haluan lukea kaikki tämän trilogian kirjat kun ensimmäinen oli sen verran hyvä :)

Nimi: Häivähdys
Kirjailija: Maggie Stiefvater
Sivut: 345s.
ISBN 978-951-0-37145-9

Sam ja Grace ovat taistelleet saadakseen toisensa ja metsä heidän välillään näyttää kadonneen. Pian heidän tulevaisuudelleen lankeaa uusi varjo. Häivähdys on romaani pojasta, jonka sutena viettämät vuodet ovat takana, tytöstä joka on menettää ihmisyytensä ja ystävistä, joiden on opittava suuntaamaan vihansa toistensa hyväksi. Riittääkö vain häive ihmisestä pitämään rakastavaiset kiinni toisissaan. 

12.2 Perjantai

Sam on töissä kirjakaupassa, jossa ei tosin käy asiakkaita kovinkaan paljoa, koska on kylmä, eikä melkein kukaan lähde omasta kodistaan, kuin vain tärkeimmille asioille. Hänellä on tapana, kun kirjasto sulkeutuu, jäädä parvelle lukemaan siihen asti, kun Grace pääsee koulusta tai ottaa kitara kainaloon ja mennä Beckin talolle.

Gracella on alkanut olemaan todella kovaa päänsärkyä. Kipulääkkeillä lähtee aika hyvin pois. Hän epäilee, että hänellä on vaan flunssa mutta jostain syystä hän arvelee syyn olevan syvemmällä. Hän yksi ilta kuumenee todella paljon, huutaa kivusta ja eikä saa puheesta kunnolla selvää. Sam yrittää rauhoitella Gracea mutta ei siitä oikein mitään tule, kunnes hänen vanhempansa tulee huoneeseen ja huomaa Samin. Sam heitetään pihalle ja kielletään tapaamasta Gracea.

Cole, joka yksi uusista susista, muuttaa muotoaan todella useasti, vaikka on vielä todella kylmä. Sam ei pidä Colesta, koska hän on ylimielinen. Cole on hieman ihastunut Isabelleen ja Isabelle Coleen mutta ei halua asiaa itselleen myöntää.

Heräsin ihmisenä vaikka lakanat olivat rytyssä ja haisivat sudelle. Isabelin lähdettyä yöllä Sam vei minut yhteen alakerran makuuhuoneista. Huone oli keltainen että näytti siltä kuin aurinko olisi yrjönnyt seinille ja pyyhkinyt sitten suunsa lipaston verhoihin.

Tämän hetkinen mielipide: Alku lähti menevällä tavalla liikkeelle josta tykkään todella paljon. Yllätyin hieman siitä, että Colella on omat puheensa tässä kirjassa, vaikka en heti älynnyt kuka tämä oikein on. Tällä hetkellä häntä sanotaan ylimieliseksi mutta luulen, että pinnan alla on muutakin, kunhan vaan avautuisi niin sitä ootellessa :)

13.2 Lauantai

Grace ikävöi todella paljon Samia ja hänen vanhemmat eivät halua, että hän tapaa enää Samia. Grace on turhautunut heihin, koska he eivät ole ennenkään kiinnostuneita hänen menoistaan. Eiväthän ole melkein koskaan kotona, kun vain syömässä ja nukkumassa. Grace turhautui häneen äitiinsä, kun yrittivät jutella Samista ja hän lähti metsään kävelemään. Hän tiesi että joku susi seuraa häntä. Grace yritti saada sutta lähemmäksi mutta huomasikin että tuli muita susia. Grace tunnisti vain Paulin. Sudet vähän aikaa kierteli ympyrää ja lopuksi menivät makuulle. Grace tiesi että he odottivat muodonmuutosta.

Sam yrittää sietää Colea. Sam ei ymmärrä häntä, kun Cole haluaisi olla vain susi. Sam yrittää asiaa Coleelle mutta Samista tuntuu, ettei hän kuuntele. Cole oli jostain löytänyt viskiä ja mennyt siitä humalaan. Cole tiesi, että Sam ei pidä yhtään kylpyammeista, joten yritti saada Samin "demonit kuriin" viemällä hänet kylppäriin ja sen seurauksena Sam meni johonkin toiseen tilaan. Voi olla että seurauksena Sam pitää vielä vähemmän Colesta ja toisin päin.

Tämän hetkinen mielipide: Eipä nyt hirveesti nyt tapahtunut asioita mutta odotan sitä että muuttuisko Grace sudeksi vai olisko kuume vain sitä flunssaa. Cole on.. no omalaatuinen persoona. Itsekeskeinen eikä ymmärrä toisten ongelmia. Se mikä olisi hänelle helppoa, pitäisi olla sille toisellekkin.

14.2 Sunnuntai

Grace joutuu olemaan yli viikon kotiarestissa siksi, koska hän käyttäytyi tyhmästi.. Eli hän nukkui Samin kanssa samassa sängyssä. Minun mielestä todella vahvaa ylireagointia. Grace turhautuu vanhempiinsa ja päästää kaiken ulos, mitä hänellä sisällään oli. Vanhemmat eivät tuntuneet edes kuuntelevan.. Grace lähtee Samin luokse, kun he ovat lähteneet.

Sam oli iloinen, kun näkee taas Gracen neljän vuorokauden erossa olon jälkeen. He lähtivät Duluthiin studiolle, jossa tehtiin Samille demo. Pari tuntia tekivät töitä ja pitivät taukoa. Sam kävi vessassa ja ihasteli Dmitran levyjä ja huomasi Colen kasvot ja sai sitten selville, että Cole on kuuluisan bändin laulaja. Jos Colesta saadaan kuva, hän myös vaarantaa lauman siinä samalla..

Grace oli karannut Samin luokse ja Gracen olo vaan paheni. Kukaan ei tiennyt mikä hänellä oli ja Grace alkoi oksentaa vertaan. Hän oli kuolemaisillaan. Cole, jonka isä on "hullu tiedemies", hän on saanut joitain ominaisuuksia isältään, koska selvitti tai ainakin yritti, miten Grace voitaisiin pelastaa. Sam joutui tekemään todella vaikean päätöksen, koska jos suunitelma onnistui hän, Cole ja Isabelle olisi vaikeuksissa ja jos ei toiminut, Grace olisi kuitenkin kuollut. Sam menetti jollain tavalla Gracen ja aikoo etsiä parannuskeinon.Kirjan arvostelu 
 
Kirja ei todellakaan pettänyt. Luin aivan innoissani tätä kirjaa ja ootan innolla että saan loputkin luetuksi. Loppuvaiheessa meinasin itkeä tai ainaki olo tuntui todella surulliselle..
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?