Ikuisuus - Maggie Stiefvater (Väristys- trilogia) #3


Miksi valitsin tämän kirjan?
Sama syy jonka kerroin häivähdys- kirja arvostelussa 

Nimi: Ikuisuus
Kirjailija: Maggie Stiefvater
Sivut: 442 s.
ISBN 978-951-0-38203-5

Samin ja Gracen tarina alkoi katseesta, metsän ja asutuksen rajasta. Molemmilla rintamilla he ovat taistelleet mahdollisuuden olla yhdessä, vuoroin sutena, vuoroin ihmisenä. Nyt he toivovat näkevänsä toisensa vielä joskus. 

Samalla kun Isabelle ja Cole käyvät ylpeyden ja anteeksiannon julmaa taistelua, ottaa suden muoto Gracen valtaansa yhä useammin.
Hänen ja Samin lyhyet jälleennäkemiset voisivat olla iloisia. Ne voisivat olla suloisia mutta niissä on jäähyväisten surullinen tuoksu.
Kun kylässä julistetaan sota susia vastaan, Grace ei voisi olla metsässä huonompaan aikaan. Hänet on saatava sieltä takaisin. Ikuisesti. 

18.2 Torstai

Aloitin tämän kirjan hieman hitaammin, koska meinasi tulla lukujumi.. Oon hieman liian ahkeraan lukenut :D No asiaan!

Sam ja Grace eivät ole nähneet toisiaan kahteen kuukauteen, kunnes Grace muuttuu ihmiseksi muutamaksi tunniksi, hän saa soitettua Samille. Sam tulee myöhässä ja Grace kerkesi jo muuttua takaisin sudeksi. Grace muuttuu välillä ihmiseksi ja taas sudeksi, oli lämmin tai kylmä. Uusilla susilla kuulemma tämä on normaalia.

Sam on sekaisin, kun hän ei näe Gracea ja kun kerrankin kuulee hänen äänensä, hän ei ikinä kerkeä ajoissa paikalle, että näkisi hänet. Sam yrittää olla koko ajan liikkeessä, ettei koko ajan miettisi rakastaan. Yleensä hän tekee leipää, siivoaa, tarkistaa vajan, joka on tarkoitettu laumalle, kun muuttuvat taas ihmisiksi. 

Cole tekee itselleen kokeita, joiden tarkoitusta en ole vielä kunnolla ymmärtänyt mutta jotain muuttumista ja kait parantumista. Hän oli jo kerran ottanut jotain ruisketta ja saanut kouristuskohtauksia. Sam ja Isabelle saivat kouristukset loppumaan mutta Isabelle ei pysty olemaan Colen seurassa, enkä nyt muista tarkkaan miksi..

Tämän hetkinen mielipide: Olen utelias mitä tuleman pitää metsästyksen kannalta ja löytääkö Cole parannuskeinoa.

20.2 Lauantai
  
Grace on nytten viimeinkin muutttunut ihmiseksi mutta vähän mutkikkaasti.. Hän säikähti toista sutta ja lähti karkuun. Hän tippu jokeen, josta ei enää ylös päässyt omin voimin. Onneksi Sam ja Cole oli metsässä ja kuulivat jotain outoa ja löysivät ajoissa Gracen järvestä. Häntä ei saatu ylös, koska ei ollut mitään tasannetta jonka avulla pääsisi ylös. Cole keksi miten saada Grace pois ja Sam toivoi ettei hänen rakas kuolisi. 

Isabelle on saanut kuulla, että susia aletaan metsästämään helikoptereilla, tarkka-ampujilla jne. Koska Isabellen isä ei siedä niitä, koska joku susista tappoi hänen poikansa, Jack, mutta hän ei tiedä, että oikeesti hän kuoli vasta, kun hänet yritettiin parantaa aivokuume verellä. 

Sam, Cole, Grace ja Isabelle, ainakin luulisin, yrittävät saada siirettyä sudet pois nykyisestä metsästä jonnekkin kauas muuhun metsään. Cole on lukenut Beckin päiväkirjaa ja siellä sanotaan susien siirtämistä a paikasta b:hen ja jostain naisesta on ollut apua. Aika hatarat vihjeet mutta Cole varmaan keksi tavan siirtää ne. Toinen asia on että toimiiko teoriassa...

Tämän hetkinen mielipide: Olen iloinen kun Grace ja Sam on yhdessä, ainakin sen aikaa, kun Grace muuttuu takaisin sudeksi. Colesta minulla alkaa olemaan monta mielipidettä. Hän on fiksu mutta samalla hän osaa olla, minun mielestä, ärsyttävä... 

Olin kuollut, kelluin vedessä, joka oli minua syvempi ja minua leveämpi. Olin kuplivaa hengitystä, savea suussani, mustia pisteitä, näkökentässäni, hetken, sitten hetken ajan, sitten olin Grace.

25.2 Torstai 

Homma menee mielenkiintoiseksi! Susien metsästys on mennyt läpi eli Samin, Gracen, Colen ja Isabellen pitää alle kahdessa viikossa keksiä keino saada sudet pois nykyisestä metsästä ja saada ne jonnekkin muualle. Mutta se ei ole kovinkaan helppoa, koska kaikki voi mennä pieleen. Metsässä pitää olla saalistettavaa, mahdollisimman suuri ja aidattu. Sam on joutunut poliisin kuulusteluun Olivian murhasta mutta Sam ei ole sitä tehnyt. Samia ollaan viemässä takaisin kirjakauppaan mutta Koening niminen poliisi kyselee susista ja Samin oli pakko olla rehellinen. Sam kertoi kaiken.

Cole tekee itselleen edelleen kokeita, miten saada itsensä muuttumaan ilman kylmää ilmaa. Nyt hän saattanut löytää keinon mutta siinä on vielä töitä. Cole myös yrittää saada keinon saada muutettua Beck takaisin ihmiseksi, kysyäkseen susien siirrosta toiselle pläntille. Isabellen avustuksella he pääsivät Isabellen äidin labotarioon, josta ne sitten jäivät kiinni.

Grace muuttuu vähän harvemmin mutta pitää vielä olla varovainen. Hän miettii, että pitäisikö kertoa vanhemmille ja Rachelille, että hän on elossa. Isabelle vastustaa asiaa ja Sam menee Gracen mukana. Grace ei kestä sitä, että Samista kerrotaan huhua, että hän on kidnapannut Gracen ja tappanut Olivian mutta Samista hänen nimen puhdistaminen ei ole tärkein asia.

Renkaat pitivät kovaa ääntä tietä vasten. Emme olleet enää lähelläkään Mercy Fallsia. Minun oli mahdotonta luottaa Koenigiin. Hän ei ollut valmis kuulemaan totuutta ja vaikka olisikin, sääntömme numero yksi kuului: emme kerro itsestämme kenellekkään. Ei varsinkaan poliisille, joka oli juuri ollut läsnä, kun minua syytettiin kidnappauksesta ja murhasta.

Tämän hetkinen mielipide: Kuten alussa jo sanoinkin niin homma menee mielenkiintoiseksi! Saako tyypit siirrettyä sudet toiselle pläntille, kerkiikö homman tehdä ajoissa ja salaa, miten Gracen vanhemmat suhtautuu, että hän on elossa. Monta kysymystä mutta niin vähän vastauksia :D

28.2 Sunnuntai

Sam ja Grace ovat menossa katsomaan tilaa, jonne sudet voisi siirtää nykyisestä metsästä ja se on oikein sopiva paikka. Nyt voi tehtävä listasta merkitä yhden asian yli ja miettiä muita juttuja..

Grace päättää käydä vanhempiensa luona ilmoittamassa että on elossa. Isukki ei ainakaan heti näytä helpottuneelta vaan alkaa rähisemään siitä kun hän ei soittanut ja se olisi vain riittänyt. Garce oli jo sillä seisomalta lähdössä pois kunnes äiti tulee ovelle ja halaa tytärtään. Grace päättää hoitaa tämän homman loppuun, kun tänne asti tulikin. He keskustelevat miten homma etenee tästä eteenpäin. He loppujen lopuksi päätyy sopimukseen, joka miellyttää kaikkia.

Sam saa puhelun, että metsästystä on siirretty ja se alkaa jo muutaman tunnin kuluttua. Siltä seisomalta Cole ja Sam aloittaa suunnitelman ja toivoo parasta. Cole muuttaa Samin sudeksi ja lähtee etsimään muita susia.

 Metsän yläpuolelta alkaa kuulumaan kovaa meteliä ja puitten yli kiitää helikopteri, jossa on ihmiset aseen tanassa. Susia kaatuu tasaiseen tahtiin. Loppu onkin sitten kirjassa.

Kirjan arvio

Pidin todella paljon tästäkin kirjasta! Ainut mikä jäi vähän häiritsemään niin kirjan loppu... En tykkää sellaisista lopuista, joka voi tarkoittaa mitä vain... Mutta kokonaisuudessa todella hyvä sarja ja kannet on varsinkin todella kauniit!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?