Nefilit - Åsa Schwarz

Miksi valitsin tämän kirjan?
Minä otin tämän kirjan hetken mielijohteessa. Kansi houkutti ja enkä jaksanut sitten takakantta lukea tarkemmin :D

Nimi: Nefilit
Kirjailija: Åsa Schwarz
Sivut: 302 s.
ISBN 978-951-23-5439-9

Ympäristö aktivisti Nova on vaikeuksissa: joku on alkanut murhata ympäristövastuuttomia yritys johtajia ja jäljet osoittavat Novaan... Nova on myös vakuuttunut, että hänen huippijuristiäitinsä kuolema ei ollut tavallinen auto-onnettomuus. Ja miksi murhien yhteydessä toistuvat viittaukset vedenpaisumukseen? Vastausten etsiminen vie poliisia pakoilevan Novan raamatullisten salaisuuksien ja oman kipeän menneisyytensä äärelle.

5.2. Perjantai

Olen nyt aloittanut lukemaan tätä kirjaa ja minulla hieman nousi odotukset tähän kirjaan ja juoni vaikuttaa tällä hetkellä todella mielenkiintoiselle. Sellainen pieni yllätys tuli, että tässä kirjassa ei ole lainkaan luku 1, luku 2 jne. Se oli hieman outoa mutta kyllä tuohon tottuu, kun lukee eteenpäin.

Alku lähti aika sairaasti liikenteeseen.. En kerro sen tarkemmin, niin voitte itse sitten sanoo oman mielipiteen... Ja tämä Nova on kyllä todellakin ympäristö aktivisti. Ja Amanda on kyllä omaa luokkaansa. Ampuu aseilla korkokengissä eikä imagolle sovi olla kipeänä. En kamalammin pidä hänestä mutta onneksi siellä päässä on muutakin kuin hiukset.

6.2. Lauantai

Olen nyt lukenut todella paljon ja ei juoni etenekkään niin kuin ajattelin. En oikein osaa selittää, mitä olin ensimmäisenä ajatellut tästä kirjasta mutta ei tämä kirja todellakaan ole huono!

Nyt olen päässyt hieman jännittävään osioon eli Nova on joutunut karkaamaan pois kotoa ja piiloutumaan, koska häntä epäillään murhasta, vaikka hän ei oo murhannut ketään. Hän on yrittänyt selvittää mihin hänen äiti oli sekaantunut mutta onkin saanut selville, että hänen äiti ei ole kaikkea kertonut menneisyydestään.

En edelleenkään tykkää tuosta Amandasta... En tiiä voisko sanoa ärsyttävä mutta en vaan oikein pidä hänestä mutta tätä inhoa hieman helpottaa se ettei hän ole lainkaan tyhmä.

Vielä on pakko sanoa, että pidän siitä miten kirjailija on nimennyt jotkut hahmot. Stefan, Eddie ja Nils on sellainen top-3. Stefanin nimeä on kiva maistella kun se kuulostaa niin ylelliselle. Eddiestä tulee mieleen teddy karhu ja Nils nimestä tulee mieleen Leslie Nielsen. Yksi erittäin hyvä näyttelijä!

7.2. Sunnuntai

Amanda makasi sängyssä tuijottaen pimeyteen. Marc Chagallin juliste virnuili vastapäisellä seinällä. Mooseksen tukka muistutti sarvia enemmän kuin koskaan. Nyt minä ymmärrän, Amanda ajatteli, tuo on mooseksen todellinen minä. Hän on sika.

Olen nyt pari kertaa sanonut, etten pidä Amandasta kovinkaan paljon mutta tuon kappaleen jälkeen hieman säälin häntä. Tämä Mooses ei ollutkaan sellainen mies, jonka Amanda luuli olevan, koska hän ei halunnut pitää heidän yhteistä lastaan. Mooses yritti salakavalasti saada keskenmenon Amandalle mutta koska Amandalla oli jo vahva äidinvaisto, niin hän suojeli lastaan viimeiseen asti.

Nova oli ollut vankilassa jonkun aikaa äitinsä takia. Kukaan ei uskonut häntä, koska hänen äitinsä oli kuollut auto-onnettomuudessa. Nova silti piti tarinasta kiinni ja Amanda yritti etsiä todisteita ja niitä löytyikin sen verran, että hän tarjosi Novalle diiliä. Hänen piti kavaltaa oma äitinsä poliisille. Mutta kaikki ei mennytkään suunitelmien mukaan. Novan äiti kuoli, Nova melkein kuoli ja Amanda melkein menetti vauvan.

Loppu oli onnellinen mutta myös surullinen. Nova menetti kaksi kertaa äitinsä, Amanda sai pojan mutta ei enää saisi enempää lapsia. Mutta ei sitten kerrottu Arrandista ja Eddiestä. Olisin halunnut tietää olivatko he enää kavereita keskenään ja mitä heille kuitenkin kuului.


Kirjan arvostelu

Ei ollut sellainen kirja jota arvelin mutta todella mukavaa luettavaa.
Vinkki: Tämä kirja ei ole sellainen nefili kirja, johon on nyt totuttu. Mutta erittäin hyvä sellainen. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?