Susitosi - Niina Repo & Seita Parkkola

Miksi valitsin tämän kirjan?
Kun löysin tämän, niin muistin yhden blogi kirjoituksen tästä kirjasta mutta en muista, pitikö kirjoittaja tästä. No ajattelin lukaista jotain suomalaisen kirjailijan tekemää teosta.

Nimi: Susitosi
Kirjailijat: Niina Repo & Seita Parkkola
Sivut: 251 s.
ISBN 951-0-25635-8

Yksi pettää, toinen jättää... Onko kolmas ystävä? Laura ja Karina, joista kumpikin on kokenut kolhuja ihmisuhteissaan, kohtaavat sanataidekurssilla. Kun Karina lähtee liftireissulle Sodankylän filmifestivaaleille, sähköpostiviestit singahtelevat ja tytöt ystävystyvät. Kohti Sodankylää lähtee myös salaperäinen kansio nimeltä "susitosi." Ja sitä tuntuvat seuraavan oudot tapahtumat ja paljastukset. Lopulta mikään ei ole miltä näyttää. Eikä kukaan.

29.2 Maanantai

Kirjan alku tuntuu ihan hyvälle mutta odotukset ei ole tästä kirjasta korkealla. Karina ja Laura ovat kiinnostavia hahmoja ja se tekee tästä kirjasta mielenkiintoisen, Nyt ei ole vielä tapahtunut mitään erikoista. Tytöt on vaan laitelleen toisilleen sähköpostia ja samalla Laura täyttää heidän tarinakansiota sitä mukaan, kun Karina on liftireissulla Sodankylään ja antaen matkaraportteja.

Karina on hahmona omaa tietä kulkeva nainen. Hän ei näytä välittävän toisten mielipiteistä ja menee oman mielen mukaan.

Laura on rauhallisempi hahmo. Hän vahtii enonsa taloa sillä välin kun hän on matkoilla. En tiedä onko Laura vähän masentava mutta vaikka olisikin hän hieman syttyy siitä kun hän tekee Karinan kanssa projektia.

Karina puri kynsiään. Oli toinen sanataidekokoontuminen. Laura ei näkynyt. Oliko se luovuttanut? Harmi. Joonas istui paikallaan tuolin selkänoja melkein vaakatasossa kaakeliuunia vasten; halusi halkaista päänsä ja valuttaa verensä huoneen lautalattialle.

1.3 Tiistai

Nyt rupeaa kirjassa tapahtumaan jotain. Tällä hetkellä Karinan kaveri Stella on jättänyt hänet ja Juuson metsään kahdestaan. Kumpikaan ei oikein ymmärrä miksi... Stellahan osoittautui todella luotettavaksi ihmiseksi. Karina ja Juuso yrittää löytää omin avuin Sodakylään mutta minä en ole varma, että pääsekö ne koskaan perille.

Laura on saanut oksennus taudin perheeltään. Hän yrittää samalla lukea enonsa susitosi kirjaa, jonka tarinassa oleva poika saattaa olla hänen ihastuksensa. Minulle tuli pieni deja vu, kun pääsin tähän kohtaan. Olen joskus samankaltaisen tarinan lukenut jossain toisessa kirjassa. En ole vielä sitä asiaa ymmärtänyt, että onko Karinan kanssa oleva Juuso ja Lauran ihastus Aleksi sama henkilö?

Tämä kirja on minulle todella kevyttä lukemista. Kiinnostava ja omalaatuinen mutta mietin jossain vaiheessa että olisko susipoika sopivampi kuin susitosi? Kun mietin tarkemmin niin kyllä minä, ehkä ottaisin kirjan, kun siinä lukisi susitosi. Mites muut?

5.3 Lauantai

Että sellainen kirja. Minulle perus kevyttä lukemista mutta kokonaisuudessa ihan hyvä. Jäi vähän sellainen mitään sanomaton fiilis, joten en osaa sanoa tästä kirjasta oikein mitään.

Loppu tuli kyllä todellisena yllätyksenä.. Ei oikein hyvällä tavalla, koska idea oli todella inhottava ja karmiva... Miksi kukaan haluaisi, että joku sen kaveri säikäytetään puoli kuoliaaksi esim. kertomalla hänelle, että olet kasvanut susien kanssa ja sen takia olet vaarallinen. Sitten kerrotaan että tämä kaikki on vaan näytelmää, sori jos tuli traumoja...


Loppu nyt oli mitä oli mutta pidin kyllä kirjasta.

Kirjan arvioKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?