Harry Potter ja viisasten kivi - J.K Rowling

Miksi päädyin tähän kirjaan?
Pidän todella paljon Potter leffoista ja sanotaan, että kirjat ovat paremmat, kun elokuvat, niin katsotaan onko tässä perää.

Nimi: Harry Potter ja viisasten kivi
Kirjailija: J.K Rowling
Sivut: 335 s.
ISBN 978-951-31-8487-2

Harry Potterin tavallinen ja surkea elämä muuttuu täysin, kun hän saa 11- vuotissyntymäpäivänään merkillisen kirjeen. Kirje on kutsu Tylypahkan velhojen ja noitien kouluun ja se avaa Harrylle kokonaan uuden kiehtovan maailman. Samalla Harry saa kuulla totuuden vanhemmistaan, heidän kuolemastaan, taikavoimistaan ja kirouksestaan.
Tylypahkassa Harry opiskelee taikuuden alkeita, kuten muodonmuutoksia, taikajuomien tekoa, loitsuja ja suojautumista pimeyden voimilta. Koulunkäynti on hauskaa mutta henkeäsalpaavan jännitäväksi se muuttuu, kun Harry ryhtyy ratkomaan kiehtovaa arvoitusta ystäviensä Ron Wesleyn ja Hermione Grangerin kanssa.

1.3 Tiistai

Kirjassa on niin paljon yksityiskohtia kuin elokuvassa. Minun kivaa ajatella samalla elokuvaa, sitten muuttaa tai lisätä asioita kirjan edetessä. Taas kerran huvittava kohta on se, kun kaikki tulee Harryn luokse ja tuntee hänen menneisyytensä. Harry, kun vasta sai tietää olevansa velho.

Hagridin puhetyyliä on välillä hieman vaikeata lukea. Siinä vaiheessa pitää vähän enemmän keskittyä, että ymmärtää mistä se puhuu.
Älysin, että joitain repliikkejä on otettu suoraan kirjasta! En usko, että tämä on uusi tieto mutta yllätyin hieman.

8.3 Perjantai

Kirjassa, lajittelu hattu tekee pienen lauluesityksen ja se olisi ollu kiva nähdä myös elokuvassa! Koska biisi oli aika hyvä, vaikka omassa päässä yritinkin laulaa sitä.

On kyllä todella paljon muutettu kirjasta elokuvaan kohtauksia. Joka on todella kivaa, ettei oikeasti ole vain täysi kopio kirjasta. Ron ja Harry on vähän töykeitä Hermioneta kohtaan. Elokuvassa ainakaan Harry ei ollut samanlainen kuin kirjassa. Toisaalta myös ymmärrän, koska oisin minäkin töykeä, jos koko ajan joku sanelee jotain viisauksia ja näyttelee, kuin joku aikuinen.

Pidän todella paljon tästä kirjasta ja ei todellakaan ole turha ostos!

10.3 Torstai

Tajusin kirjaa lukiessa, että pidin todella paljon Hagridista! Vaikka sen puhumista olikin välillä vähän vaikea lukea, niin on se nyt niin sydämellinen hahmo, joskus hieman liikaakin..
Malfoy on kyllä niin pelkuri ilman Goylea ja Crabbea! Kunnon näyttämisen halu ja kun pitää tehdä jotain yksin, niin heti vetäytyy.

Olihan tämä kirja hieman ehkä tylsä, kun ei sattunut oikein jännittävää kun vasta aika lopussa, kun Harry saa viisasten kiven haltuunsa ja kun meni selvittäessä Harryn menneisyyttä, Tylypahkaa jne. Nautin kuitenkin lukea todella paljon ja odotan innolla, että pääsen seuraavaan kirjaan käsiksi !!Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista !!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?