Mies joka ei ollut murhaaja - Hjorth & Rosenfeldt

Miksi valitsin tämän kirjan?
Tämä kirja sattui käteen sen kannen takia ja tuon tekstin takia. Heti tuli mielenkiintoa lukea kirja. Aloitinkin hieman tätä kirjaa lukemaan, kun en keksinyt parempaakaan tekemistä.

Nimi: Mies joka ei ollut murhaaja
Kirjailijat: Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
Sivut: 473 s.
ISBN 978-952-5637-96-0

Sarjan pääosassa on psykologi Sebastian Bergman, joka on erikoistunut rikollisten profilointiin. Hän on hankalan tyypin maineessa, sillä hän on älykäs mutta ei välitä sovinnaisuussäännöistä pätkääkään. Bergmanin perhe on menehtynyt Aasian tsunamissa, eikä ole päässyt menetyksen yli.
           Kirjan tapahtumat käynnistyvät, kun 16- vuotias Roger Eriksson ilmoitetaan kadonneeksi. Etsinnät aloitetaan ja parin päivän kuluttua pojan ruumis löytyy läheisestä metsästä sydän irti revittynä. Roger oli outolintu, yksinäinen poika, jolla ei ollut juurikaan kavereita. Kukaan ei tiedä tarkkaan, missä ja kenen kanssa hän vietti aikaansa, Jopa yhteyksiä saatananpalvontaan epäillään.

12.3 Lauantai

Olen kyllä tykästynyt tähän kirjaan! Missään vaiheessa en ole kyllästynyt tähän kirjaan, koska tarina etenee sopivaa vauhtia eteenpäin. Välillä on hieman raskasta lukea, kun teksti tulee liian suorana eli tällä tarkoitan sitä, ettei ole kappalejakoja. Mutta onneksi tätä ei tule kovin usein.

Minulla oli alussa vähän sekavat mielipiteet Bergmanista. Heti alussa tuntui jo että hän on jotenkin erilainen mutta ei kovinkaan hyvällä tavalla. Luin hieman eteenpäin niin selvisi että hän on menettänyt perheen ja seksiriippuvainen. Välillä tuntui, että jokaisen naisen kanssa piti päästä rynkyttämään.. Hiukan myös säälin häntä..

Haraldsson on komisario, joka on yrittänyt päästä urallaan eteenpäin mutta se olikin tyssänyt kun viran sai Hanser, josta sitten Haraldsson ei pidä. En tiiä mikä virka, koska sitä ei ole kerrottu ja jos onkin niin ei mitään hajua.

Sebastian heräsi unestaan. Oikastessaan oikean käden sormia hän muisti missä oli. Naapuri talossa. Clara Lundin. Yllättävän hyvää seksiä. Siitä huolimatta hän heräsi pettymyksen vallassa. Kaikki oli sujunut helposti, niin helposti ettei hän voinut herätä lyhyeen tyydytyksen tunteeseen.
         
18.3 Perjantai

Nyt alkaa homma mennä mielenkiintoiseksi !! Välillä on päässyt tämän miehen joka ei ollut murhaaja pään sisään, että mitä hän ajattelee, mitä meinaa seuraavaksi tehdä, joka on minusta todella mukava lisä tähän hommaan.

Sebastian yrittää etsiä hänen lastaan, jonka sai tietää äidinsä vanhoista kirjeistä. Joku oli laittanut äidille viestiä, että Sebastianilla on lapsi ja tietääkö he missä hän olisi. Sebastian sai vasta tietää asiasta ja samalla miettii onko kovinkaan fiksua tulla tupsahtaa lapsen ja naisen elämään kun he ovat jo valmiiksi eläneet ilman häntä.
      Itsekin mietin, että haluaako tämä lapsi tai nainen edes nähdä Sebastiania monen vuoden jälkeen.. En tiedä miten itse suhtautuisin, jos olen elänyt ilman isää monta vuotta ja yhtäkkiä hän vaan pölähtää ovelle ja sanoo että olen isäsi..

Olen myös miettinyt, että kun tässä kuitenkin puhutaan miehestä joka ei tappanut tätä Rogeria niin missäs se itse tappaja sitten hihhuilee. Mutta varmaan tällekkin alkaa asiat selviintyä, koska poliisit ovat saaneet ehkä ratkaisevat palapelin palat tässä tapauksessa.

Suuressa huoneessa väreili jännitys jota ei ollut tuntunut aiemmin. Kysymyksiä oli paljon, juttu oli avautunut useaan eri suuntaan ja äkkiä heidän oli pakko alkaa laittaa asioita tärkeysjärjestykseen, Uusinta oli motellinpitäjän väite. Hän kertoi päättäväisesti nähneensä Palmlövin koulun rehtorin Ragnar Grothin motellissa sinä perjantai- iltana.

23.3 Keskiviikko

Kirjan loppu osa oli kaikkein parhain ja myös samalla hieman tylsä.. Poliisit alkoi olla todella lähellä ratkaisua mutta aina tuli jonkin tenkkapoo ettei joku asia sitten sopinutkaan heidän teoriaan. Ei se muu auttanut kuin kerrata taas uudestaan tiedot mitä he tiesivät ja piti katsoa asiaa uudesta vinkkelistä. 
         Sitten ne keksi yhteyden, joka oli jäänyt heiltä kuulematta. Opettajalla ja oppilaalla oli intiimisuhde, opettajan lapsi oli masentunut kun vanhempansa erosi, isä läksi ja palasi takaisin.. Opettajan lapsella ei ollut lainkaan helppoa.. 

Minulla oli sellanen ongelma kirjan lopussa, kun tuntui ettei tämä kirja koskaan lopu.. Jostain syystä luin samperin hitaasti, kun ei ne sivut menneet. Onneks sitten sain loppuun ja kyllä siinä matkalla tuli yllätyksiä poikineen! Sebastian sai tietoonsa naisen osoitteen ja päätti, että menee käymään mutta sai sieltä kylmän vastaanoton. 

Loppujen lopuksi todella mukava kirja, joka piti otteessaan loppuun asti. Huomasin myös kirjan lopussa että on muitakin kirjoja, jotka varmaan myös aijon lukea :)

Kirjan arviointi

Oletteko te lukeneet tätä, jos ette aijotteko?
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?