Tappaja - Lee Child

Miksi valitsin tämän kirja?
Löysin alennus myynistä ja olen katsonut leffankin joskus.

Nimi: Tappaja
Kirjailija: Lee Child
Sivut: 432 s.
ISBN 978-951-23-5649-2

Kuusi laukausta. Viisi kuollutta. Kaupunki on äkkiä kauhun vallassa. Väkijoukkoon ampunut mies saadaan kuitenkin nopeasti kiinni ja juttu vaikuttaa selvitetyltä. Mutta kuulusteluissa nousee seinä vastaan, kun mies suostuu sanomaan vain yhden lauseen: "Hommatkaa Jack Reacher luokseni."           Samaan aikaa Jack Reacher on jo matkalla - mukanaan tietoa, joka muuttaa piinallisesti koko jutun suunnan. Mutta toisin kuin lainvalvojia, sankaria jolla on vain passi ja hammasharja ei sido mikään, kun totuus joudutaan kaivamaan esiin.

26.3 Lauantai

Alku lähtee jännästi liikkeelle. Tappaja ampuu kuusi laukausta, viisi kuolee ja lähtee pois. Poliisit löytää hänet erilaisilla todisteilla mutta tämä sanoo, että hän on väärä mies. Minä en vaan tiedä mitä poliisit ja asianajajat tekevät, jos kaikki todisteen kohdistuu tähän mieheen mutta tämä sanoo on väärä mies. Miten tutkimus jatkuu, en tiiä...

Jack Reacher on sellainen yksinäinen susi, joka ei kaipaa toisten seuraa. Elää omaa elämäänsä, omilla ehdoillaan. Hänellä ei ole puhelinta, konetta tai omaa asuntoa. Hän matkustelee ja viipyy kaupungissa pari päivää, kunnes jatkaa taas matkaa. Hän omistaa vaan hammasharjan ja passin.  

31.3 Torstai

Nyt on päästy pienen muurin yli, jonka koin alussa. En ensimmäiseksi ymmärtänyt miten tämä kirja voisi jatkua mutta selvisin! Reacher taitaa olla kunnon Sherlock! Päättelee aivan samalla tavalla. Tämä mies joka on ampunut viisi ihmistä niin hänet on pakotettu siihen. Reacher tietää sen mutta ei vielä tiedä kuka se on mutta samalla tämä kiristäjä yrittää laittaa kapuloita rattaisiin minkä kerkiää ettei hän paljastuisi.. Pari kysymystä tosin kummittelee, miksi hänet pakotettiin tappamaan viisi ihmistä? Mitä kiristäjä siitä hyötyi? 

En ole varma mutta tämä kirja meinaa vähän kyllästyttää.. Varmaan siksi, kun tarina ei oikein tällä hetkellä etene kovin hyvin.. Olen nyt aika paljon samassa kohdassa ja välillä tulee sellaisia pieniä nytkähdyksiä eteenpäin.

Matkalla Reacher ohitti kymmenen korttelia, joissa kaikissa oli rakennustyöt kesken. Päästyään keskustan-alueelle hän meni alkajaisiksi kirjastoon. Iltapäivä oli pitkällä mutta kirjasto oli yhä auki. Sama alakuloinen kirjastonhoitaja, jonka Reacher oli nähnyt aiemmin, näytti hänelle missä vanhoja sanomalehtiä säilytettiin.
  
3.4 Huhtikuu 

Nyt on tapahtunut vaikka sun mitä! Reacheriä luullaan nyt yhden nuoren tytön murhasta, vaikka hän ei ole häntä tappanut ja sen takia hän on pysyttelee varjoissa. On hauskaa lukea, kuinka Reacher nojaa seinään jollain pienellä kujalla eikä kukaan häntä löydä. Ja kuitenkin hän antaa välillä pieniä merkkejä, joissa hän on ollut. 

Myös hieman paljastui, miksi mies pakotettiin tappamaan viisi ihmistä ja laittamaan todella paljon todisteita itsestään. Nämä viisi ihmistä eivät kuulemma olletkaan vain sattumanvaraisia kohteita. Varmaa selviää jossain vaiheessa taas hieman enemmän asioita. 

Nukkekodin pitäjä, joka on siis pakottanut miehen ampumaan viisi ihmistä, yrittää saada Reacherin napatuksi mutta Reacher on niin paljon ovelampi! Yksi herroista yritti seurata sitä jonkun metrin päästä eikä saanut menettää näkyvistä. Samalla mietin, että Reacher huomaa tuon niin varmasti ja niin huomaisikin. Tämän ja muutaman muun epäonnistumisen takia herrojen pomo käski hänet takaisin päämajalle ja seurauksena herra joutui kaivamaan itselleen haudan ja ampumaan itsensä... Tämä on oli varmaan kaikkein karmivin kohta kirjassa... 

Raskin pysytteli 40 metriä Reacher takana. Hän soitti Linskeylle ja piti linjan avoinna. Reacher jatkoi matkaa yhtä pitkin askelin, samaa vauhtia. Raskin pinkoi kymmenen askelta ja hidasti vauhtia juuri ennen mutkaa. Ongelma. Se ei liittynyt näkyvyyteen. Näkyvyys oli erinomainen. Raskinin ongelmana oli se että Reacher ei enää ollut osa katukuvaa. Reacher oli kadonnut. Häipynyt kuin maan nielemänä.

9.4 Lauantai

Oli kyllä mieleenpainuva kirja. Tapahtui todella paljon mutta mikään ei kuitenkaan tuntunut liian yliampuvalta. 

Mies, jota luultiin viiden ihmisen ampujaksi ei olekaan ampunut yhtään ketään! Häntä harhautettiin ja toinen ampui ja samalla jättäen paljon todisteita mutta jättikin hieman liikaa todisteita, koskaan mikään aineisto ei ole koskaan täydellinen, jonka myös minä älysin. Sellainen kiva paljastus!

Nukkekodin pitäjä (en muuten lainkaan muista mistä toi nimitys tulee..) alkoi huolestua että hän paljastuisi, joten hän kidnappasi miehen, joka luultiin tappajaksi, siskon.. Joten Reacherin, Helenin, Yannin ja Frankilin piti kehitellä suunnitelma siskon pelastamiseksi. Joka osoittautui ensimmäisenä todella monimutkaiseksi mutta ei sitten ollutkaan.

Kirjan arvio

Todella hyvä kirja, joka piti otteesaan. Tapahtui kaikenlaista ja sai lukijankin hieman miettimään että mitä tapahtuu. Pitää muuten uudestaan katsoa leffa ja vähän vertailla!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?