Näkijän amuletti - Lene Kaaberbol #2 (*1, *2, *3)

Miksi valitsin tämän kirjan?
Haluan lukea jatkoa tälle kirja sarjalle, jota en aluksi edes tiennyt.

Nimi: Näkijän amuletti
Kirjailija: Lene Kaaberbol
Sivut: 297 s.
ISBN 951-1-20387-8

Näkijän perhe on joutunut pakenemaan hirmuhallitsija Drakanin vainoa kauas Ylämaalle. Vaara ei ole kuitenkaan ohi; Drakanin liittolaiset valtaavat yhä uusi alueita. Kun Näkijän lahjat äidiltään perinyt Dina siepataan, lähtee hänen omapäinen isoveljensä Davinin uhkarohkealle pelastusretkelle. Vaarallisen seikkailun aikana sisarukset oppivat, että niin Näkijän kyvyt kuin miekkataituruuskin voivat kääntyä käyttäjäänsä vastaan.

21.4 Torstai

Kirja taas aloitettu ja melkein heti päästiin toimintaan, josta itse todella paljon pidän! Dinan perhe on aloittanut uuden elämän Ylämaan kaupungissa, jossa kuitenkaan heihin ei 100% luoteta, koska siellä kukaan ei ole tuntenut heitä nuoruudesta asti.

Dinan ja hänen äiti lähtevät mahdollisen lammasvarkaan luokse. Kesken matkan Dina huomaa jotain, josta hänelle tulee pahat vibat. Hän ja äiti kääntyvät ja karkaavat. Se olikin ansa! 

Äitiin osuu ja Dina joutuu pelastamaan omansa ja myös äidinsä hengen, koska hän ei pysy kunnolla pystyssä. Dina lähtee parin päivän päästä hakemaan apua ja saamaan äiti takaisin kotiin. Tämän seurauksena Davin lähtee todella tyhmälle kosto retkelle... Koska hän ei tarkalleen tiedä, minkä näköinen Ivain Laclan on, niin seurauksena Davin meinaa tapattaa väärän Laclanin..

Tuli mieleen, että onko tuohon kirjan kanteen laitettu itse Davin? Jos on, niin en omassa mielessäni yhdistäisi Dinaa ja Davinia sukulaisiksi.. 

24.4 Sunnuntai
  
Dina lähti Davinin perään Callanin kanssa ja löysivätkin hänet Rautarenkaasta todella pahasti mukilointuna.. Davinille se oli noloa, koska sisko pelasti hengen. Davinille annettiin yksi huoneista että pystytään hänen vammoja hoitamaan. Dina lähtee sitten etsimään kasveja Davinin haavoihin.

Mutta siinä mennäänkin hienosti ojasta allikkoon.. Davin saa seuraakseen pikkupojan, joka haluaa mennä kahtomaan jotain kaupistelijaa mutta Dina yrittää saada häntä lähtemään, koska siinä oli tyypit jotka yritti jo kerran napata häntä.. Ja saivatkin napatuksi..

Dina otetaan panttivangiksi ja kiristetään pojan avulla. Dina ei saa katsoa ketään silmiin ja saa puhua vasta kun häneltä kysytään jotain. Jos hän ei tottele niin poikaa kidutetaan.. Siis todella sairasta! Kiristää nuorta tyttöä ja samalla piiskata poikaa... 

Callanin piti auttaa minua alas portaita. Selkäni ja käsivarteni olivat kokeneet kaikkein pahimmat kolhut mutta on ihmeen vaikeaa nostella jalkoja, kun selkään koskee. Kun näin Ivainin pitkässä pöydässä istuvien miesten joukossa, suoristin ryhtiäni ja yritin olla ontumatta. 

27.4 Keskiviikko 

Dina on ollut monta päivää Valdracun luona ja pakottanut käyttämään hänen lahjaansa väärin. Sen seurauksena Dina tulee todella kipeäksi ja eikä enää osaa käyttää Näkijän lahjaansa. Ainakaan vähän aikaan. 

Rosa ja Davin löytävät Dinan, Valdracun luolta ja lähtevät pakomatkalle. Ottamalla samalla Travisin ja Vaeltajan mukaansa. Travis ei luota lainkaan Dinaan ja Vaeltaja puhuu omiaan.. Hyvä porukka siis! He onnistuvat pääsemään pois linnasta ja pääsemään läheiseen metsään. 

Heitä kuintekin lähetään etsimään ja Vaeltaja osoittautuu todella hyväksi metsäkävijäksi. Ilman häntä he olisivat jo monesti jääneet kiinni. Mutta perässä olijat pysyvät silti todella tiukasti perässä. Porukka jossain vaiheessa jää kiinni eikä vastaanotto ole todellakaan mukava ja lämmin...

Kirjan arvio  
Tämänkin kirja oli todella hyvä ja mukaansa tempaava. Itse pidin siitä, että Dina ja Davin puhui vuorollaan. Antoi sellasta kivaa särmää lukemiseen.

 

Kommentit

 1. Itse olen aina ajatellut, että kannessa tosiaan on Davin. Hänen (muistaakseni, kirjan lukemisesta on varmaan kymmenisen vuotta) ja pikkusisko Mellin piti muistaakseni olla aivan erinäköisiä kuin Dinan, ikään kuin eri vanhemman mukaan ulkonäkönsä perineitä. Muistuttiko Dina sitten kovasti äitiään tai jotain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en osaa kuvitella, että Dina olisi kovinkaan samannäköinen kuin äitinsä.. En kyllä Davinia tai Melliäkään. Mutta ei se minua kovinkaan edes haittaa :) Vähän aivojumppaa, että muistaa minkälaisiksi heidät omassa päässä kuvittelee :P

   Poista
  2. Ei kun muistelinkin väärin. Se taisikin olla siten, että Mellin ja Davinin piti näyttää äidiltään ja Dina oli tullut sitten enemmän isään, jota ei tosiaan tässä vaiheessa ole vielä näkynyt (kai). Mutta olet oikeassa siinä, että parasta ja hauskinta on kuvitella itse, miltä hahmot näyttävät.

   Poista
  3. Ei kun muistelinkin väärin. Se taisikin olla siten, että Mellin ja Davinin piti näyttää äidiltään ja Dina oli tullut sitten enemmän isään, jota ei tosiaan tässä vaiheessa ole vielä näkynyt (kai). Mutta olet oikeassa siinä, että parasta ja hauskinta on kuvitella itse, miltä hahmot näyttävät.

   Poista
  4. Hmm.. Itse en edes muistanut enää isää.. Alussa siitä kait vähän puhuttii..

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista !!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?