Aavikon tyttäret - Nura Farah (*1, *2)

Miksi valitsin tämän kirja?
Nimi kiehtoi todella paljon ja vaikutti todella hyvälle.

Nimi: Aavikon tyttäret
Kirjailija: Nura Farah
Sivut: 236 s.
ISBN 978-951-1-28733-9

Tuoreen sateen tuoksu kutitti Khadijan nenää. Hän nosti mekon ja juoksenteli leirissä paljain jaloin antaen varpaiden upota märkään ruskeaan mutaan, joka viilensi jalkoja. Taivas jylisi, salamat välähtelivät ja sade rummutti maata. Khadija nautti, kun pisarat osuvait päähän ja valuivat kapeaan leukaa myöten mekon alle. Oli alkanut barwagoo- kausi ja Khadija toivoi että se kestäisi kauan.

13.7. Keskiviikko
Alkuperäinen suunnitelmani oli, että tekisin kolme kertaa päivityksen mutta tämä kirja veti niin paljon puoleensa, että se jäi. Hehe, hups! Eli tuleekin vain kaksi kertaa.

Kun aloin tätä kirjaa lukemaan, niin hyvä, että maltoin päästää käsistä! Ihastuin kerrontaan ja kuinka sujuvasti omassa päässä pystyi kuvittelemaan maisemat.

Khadija on minun mielestä seikkailun haluinen ja todella utelias. Harmi vain, että hänen äitinsä hieman estää häneltä asioita, koska se on kiellettyä hänen mielestä.

Hooyo Fatima, joka on Khadijan äiti on kyllä omituinen, oisko päässä jotain vikaa. Välillä ärsyttää, kun hän ei ymmärrä, että jos koko ajan kurittaa, niin ei se tee hyvää kenellekkään. Välillä tuntuu myös siltä ettei hän halua päästää Khadijaa elämään omaa eläämäänsä lainkaan.

23.7 Lauantai

Tämä kirja oli kyllä todella mielenkiintoista luettavaa. Välillä ärsytti, säälitti mutta samalla myös iloa ja naurua. Eniten ärsytti hooyo Fatiman käytös.. Ärsytti, kun hän onnistui kääntämään Khadijan pää melkein jokaisessa asiassa ja samalla pelkäämään tai katumaan jotain.

Säälin vähäsen Luulia.. Hän kun yrittää tehdä parhaansa kaikessa mutta heti kun yksikin asia menee pieleen niin heti tulee kepistä... En voi kuvitellakkaan miten vaikeeta on elää sellaisessa yhteisössä, jossa halveksitaan ja haukutaan noidaksi tai jotain vastaavaa..

Pidin kirjasta kaikkein eniten siitä, kun asiat kerrottiin suoraan ettei hirveen kauaa mennyt, kun älysi mitä tarkoitettiin. Joissain kohissa aika raaka mutta ei ollut, kun ehkä pari kohtaa.

Kirjan arvio

Todella hyvä kirja, joka sai miettimään. Suosittelen lukemaan!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?