Harry Potter ja Azkabanin vanki - J.K Rowling (*1, *2)

Miksi valitsin tämän kirjan?
Jos ei tiedä mitä lukea, niin Harry Potter kirjat iskee aina !

Nimi: Harry Potter ja Azkabanin vanki
Kirjailija: J.K Rowling
Sivut: 456 s.
ISBN 978-951-31-8489-6

Vaarallinen velho Sirius Musta on paennut Azkabanin vankilasta, mistä yksikään vanki ei ole koskaan ennen onnistunut pakenemaan. Sirius Musta on vuosia aiemmin tuomittu kolmentoista ihmisen murhasta ja nyt hän haluaa etsiä käsiinsä Harry Potterin. Tylypahkassa kiristetään turvatoimia ja Azkabanin vanginvartijat, kauheat ankeuttajat, värvätään vartioimaan koulun porteille. Harry luottaa rehtori Dumbledoreen ja Tylypahkaan mutta onko hän suojassa edes siellä? Miksi Sirius Musta etsii Harryä ja miksi ankeuttajien läsnäolo vaikuttaa Harryyn voimakkaimmin?

27.7 Tiistai

En tiennyt mitä alkaisin seuraavaksi lukemaan, koska minulla on aika iso kirjapino odottamassa! Pitkän harkinnan jälkeen valitsin tämän ja hyvä että valitsin, koska kirjassakin Harry, Ron ja Hermione aloittavat taas koulun ja minäkin aloitan koulun ensi kuussa, niin tulee sellainen innostunut fiilis, joka sitten antaa tälle lukemiselle hyvän vauhdin.

Kuten muidenkin kirjojen alku, niin tämäkin alkaa Dursley perheestä. Tunnen aina pientä vihaa Dursleyn perhettä kohtaan. Harry ei voinut vauvana valita minne hän menee vaan hänet annettiin heille. Minun mielestä heillä ole kunnon syytä kohdella Harrya kuin roskaa. Jos siis ei oteta velhoutta lukuun, mutta silti! Ei se vaan ole reilua.

Harrylta meni monta päivää totutella uuteen ihmeelliseen vapauteensa. Hän ei ollut koskaan ennen elämässään saanut herätä milloin tahtoi eikä syödä mitä mieli teki. Nyt hän sai jopa mennä minne tahansa, kunhan pysytteli Viistokujalla ja koska tuon pitkän mukulakivikadun varressa olivat vieretysten maailman kiehtovimmat velhokaupat.

31.7 Sunnuntai

Yllätyin siitä kuinka nopeesti tämä kirja menee! Niin paljon erilaisia käänteitä ja tekee mieli vaan koko ajan lukea koko ajan enemmän (riippuvainen?) Välillä on naurattanut, ihmettänyt ja mietittänyt.

Yksi asia mikä jäi aika hyvin mieleen, kun kaikki Potter fanit tietää, että Nevillellä on vaikeata muistaa tunnussanaa Rohkelikon torniin ja hän päättikin nyt kirjoittaa ne ylös mutta hukkasi sen ja sen avulla Sirius Musta pääsi Rohkelikon makuukammariin. Neville sai aika isot vihat niskaansa. Rupesi niin paljon säälittää raukkaa...

Toinen asia on sitten Lupinin taikajuoma, jonka Kalkaros teki. Harry, Ron ja Hermione tietenkin ajatteli, että Kalkaros on varmasti myrkyttänyt sen mutta mietin vain onko se kovin hyvä idea kuitenkaan. Jos Kalkaros myrkyttäisi juoman, niin eiköhä ainakin Dumbledor osaisi päätellä kuka se voisi olla ja eiköhän muutkin opettajat tiedä, että Kalkaros on tehnyt taikajuomaa Lupinille. Ei olisi kovin kannattavaa Kalkarokselle.

Mitä muut mieltä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?