Huone - Emma Donoghue (*1, *2, *3)

Miksi valitsin tämän kirjan?
Olin ensimmäisenä nähnyt trailerin tästä ja halusin katsoo tämän elokuvan. Kunnes sitten huomasin tämän kirjana niin todellakin halusin ostaa tämän!

Nimi: Huone
Kirjailija: Emma Donoghue
Sivut: 325 s.
ISBN 978-951-31-9067-5

Huone on riipaiseva kertomus viisivuotiaasta Jackista, joka asuu lukitussa huoneessa äitinsä kanssa. Jack ei tiedä, että Huone on vankila ja että hänen äitinsä on siellä vastoin tahtoaan. Jackille se on koti. Pienen pojan tarina vie mukanaan - vuoroin itkettää, vihastuttaa ja hymyilyttää. Järkyttävästä aiheesta huolimatta kirja onnistuu olemaan toiveikas, hauska ja elämänmyöteinen.

15.8 Maanantai

Kun aloitin tämän kirjan, niin hieman häiritsi isot alkukirjaimet joissain sanoissa. Arvelin ensimmäisenä, että eikö kirjailija osaa kirjoittaa oikein mutta sitten aika pian tajusin miksi joissain sanoissa on isot alkukirjaimet. Ei se sitten enää häirinnyt.

Todella iso plussa on tässä se, että tämä on kerrottu Jackin näkökulmasta, joka tekee tästä kirjasta todella mielenkiintoisen. Koska viisivuotias ei aina oikein ymmärrä aikuisten asioita, joten välillä on sellaisia kohtia, joita pitää hieman itse päätellä.

Pari kysymystä on pyörinyt päässä, kun tämän kirjan aloitin. Miksi Äiti on lukitussa huoneessa? Mitä Vanha Kehno hyötyy siitä, että hänellä on takapihalla lukitussa huoneessa. nainen ja lapsi? 

16.8 Tiistai

Nyt alkoi kirjan mielenkiintoisin osuus. Äiti ja Jack miettivät keinoa päästä pois huoneesta mutta Jack ei oikein ymmärrä ulkomaailmaa, joka tietenkin häntä pelottaa. Äiti keksii hyvän mutta vaarallisen suunnitelman pakoretkeen, jota Jack ei oikein halua hyväksyä ja ymmärrän häntä oikein hyvin.

Jos jotkut on nähnyt elokuvan tai trailein niin tietää jo miten he toteuttavat pako suunnitelmansa, josta en sitten ala kertomaan tarkemmin, koska minun mielestä se kohta on kaikkein tärkein ja mielenkiintoisin.

Me kerrataan suunnitelman vaiheet yhä uudestaan. Me tehdään niistä viivapaperille kartta, jossa on kuvia, sairas - kohdassa olen minä silmät kiinni ja kieli ulkona, sitten tulee ruskea lava - auto, sitten pitkään valkoiseen takkiin pukeutunut henkilö, joka tarkoittaa lääkäreitä, sitten poliisiauto, jossa on vilkkuva syreeni, sitten äiti, joka hymyilee ja heiluttaa kättä, koska on vapaa ja puhalluslamppu, joka syöksee tulta kuin lohikäärme.

22.8 Maanantai


Kun äiti ja Jack olivat päässeet turvaan, alkoi heillä kamala kuulustelu, että kauanko he ovat olleet Huoneessa ja eihän äidille ja varsinkaan Jackille tehty mitään pahaa. Loppujen lopuksi he pääsivät viimein lepäämään monen tunnin koettelemusten jälkeen.

Jackin ja Äidin piti käyttää hengitys suojaimia, koska Jackin elimistö ei ole tottunut ulkomaailman bakteereihin, koska monta vuotta ollut vain Huoneessa. Tuli niin paljon myöntätuntoa kun Jack ei pitänyt yhtään niistä suojaimista, koska niiden läpi on vaikeaa hengittää niin voin kuitata sen! Olen itsekin pitänyt pari kertaa ja en tykännyt...

Kirjan loppu oli sitten sopeutumista ulkomaailmaan ja miten Jack ja Äiti kotiutuu maailmaan. Jackille melkein kaikki oli aivan uutta, jonka takia hänelle piti näyttää asioita todella varovasti.

Kirjan arvio

Välillä hieman ahdistava mutta samalla toivoa parempaan elämään.Kommentit

 1. Tämä oli kyllä mielenkiintoinen kirja :). Ja eniten ehkä juuri siitä syystä, että se oli kirjoitettu viisivuotiaan näkövinkkelistä. Ainoastaan se harmitti hieman, että juonellinen jännite vähän puhkesi aika aikaisessa vaiheessa kirjaa kun huoneesta päästiin pakoon ja niin iso osuus kirjasta käsittelli maailmaan sopeutumista.

  Törmäsin blogiisi hiljakkoin ja käsittelytapasi on tietyllä tapaa mielenkiintoinen: on mukava lukea kommentteja niistä kirjoista, joita on itsekin lukenut. Mutta jos kirjaa ei ole lukenut niin helposti saa tietää sellaista, mitä ei kaipaisi tietoonsa ennen kirjan lukemista. Spoilerivaroitus voisi siis olla paikallaan :). Huomasin muuten tämän kirjan osalta, että tuo elokuvatrailerikin tosiaan paljastaa kirjasta/elokuvasta sellaisia kohtia joita en olisi todellakaan halunnut nähdä ennen tarinaan tutustumista. Onneksi luin kirjan ennen kuin mikään oli pilannut kokemusta minulta, oli tavattoman jännä lukea pakosuunnitelmista ja paosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun käsittelytapani kirjojen kertomiseen miellyttää :) olen kyllä yrittänyt kirjoittaa ettei niitä spoilereita kovinkaan paljoa tulis mutta sen on aika vaikeata. Mutta kiitos kun sanoit, että asiasta voisi kertoa jossain!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista !!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?