Viestejä koomasta - Marja-Leen Tiainen (*1, *2, *3)

Miksi valitsin tämän kirjan?
En enää kyllä muista miksi oisin valinnut tämän kirjan mutta luulisin ainakin kannen perusteella, kun se on todella nätti.

Nimi: Viestejä koomasta
Kirjailija: Marja-Leena Tiainen
Sivut: 210 s.
ISBN 978-951-31-8907-5

Ysiluokkaa edeltävänä kesänä Silvan elämä muuttuu, kun hänet yllytetään hyppäämään sillalta jokeen. Mutta miksi tyttö ei nousekaan heti pinnalle? Silva havahtuu oudossa paikassa, Koomassa. Hän tutustuu siellä toisiin nuoriin, jotka ovat kaikki kuolemanvaarassa. Silva saa  myös tehtäväkseen viedä viestejä eläville. Luokka toveri Inkerille on sanottava: "Ota kivet pois taskuista." Muutkin viestit ovat  tärkeitä ja ne voivat mullistaa vastaanottajan elämän. Silvan mielessä herää toivo: ehkä hänen onkin tarkoitus jatkaa elämäänsä? Viestithän on vietävä perille. Kun Silva herää sairaalassa hän on ymmällään. Mitä oikein on tapahtunut, oliko Kooma kuvittelua vai unta ?

9.8 Tiistai

Tämäkin kirja on ollut aika kauan minun lukulistallani ja viimein tämän löysin. Jossain vaiheessa pelkäsin, että onko tämä sellainen, että Silva saa viestit, vie viestit ja siinä se. Mutta nyt onneksi näyttää siltä ettei näin ole. Toisaalta olisi aika tylsää luettavaa, jos ei mitää erikoista tapahdu..

Alku veti aika hiljaiseksi. En olisi ihan heti uskonut, että Silva on näpistelijä että kiusaaja ja mitähä muuta vielä siinä olikaan. Mutta sai ainaki mielenkiinnon herämään kirjaa kohtaan. Jemina ärsyttää minua aika lailla.. Heti kun hänen paras ystävänsä puhuu jotain mikä on vaikeeta selittää niin hylkää hänet.. Todella raukkamaista!

Päähän sattuu ja korvissa humisee. Minulla on oksettava olo. Avaan silmäni ja vilkaisen ympärilleni. Kestää hetken ennen kuin tajuan makaavani maassa. Yläpuolellani kaartuu puun oksa, lehdet lepattavat. Oksien välistä leijailee valkoinen höyhen, Se lentää hetken ilmavirran mukana, hipaisee poskeeni ja katoaa.

11.8 Torstai

Olen todella iloinen siitä, että Silva on nyt saanut sellaisen kunnon ystävän, joka ei levittele toisen asioita mutta mietin että onko Silva Inkerille hyvä ystävä, koska välillä, kun Inkeri puhuu hänelle tärkeästä asiasta, Silva vetää väliin jotain omaansa. Onkohan siis tämä ystävyyssuhde kovinkaan vakaalla pohjalla?

Mietin jossain vaiheessa lukemista, että jos minulle olisi käynyt tuolleen, että olisin koomassa ja saisin kuolleilta ihmisiltä viestejä, niin minun hyvällä tuurilla en olisi lainkaan varmaan muistanut niitä enää! Jos siis olisi ollut paperi ja kynää niin sitten mutta muuten olisin varmaan unohtanut.

Yksi huvittavin juttu ainakin minun mielestä oli se, kun Silva luulee, että kerran kun pussailee ja halailee jotain poikaa, jonka on vasta nähnyt pari kertaa, niin se tarkoittaa automaattisesti sitä on poikaystävä. En epäile että heillä olisi jotain kemiaa keskenään mutta minun mielestä Silva kiirehtii tuon asian kanssa vähän liian nopeasti..

13.8 Lauantai

Oli aika hyvä juttu kun Jemina ja muut Silvan vanhat kaverit alkoivat taas jutella hänelle samaan tapaan kuin ennen. Jemina jopa pyysi anteeksi käytöstään mutta mietin onko hänellä mahdollisesti taka-ajatuksia ja näköjään sellaisia ei ollut.

Lakkasikohan Jemina ja muut kiusaamasta Inkeriä? Ei ainakaa kerrottu niin kait kiusaaminen sitten loppui. Hyvä vaan koska kukaan ei ansaitse olla kiusattu mistään syystä! Ja hyvä että Inkeri on saanut itseluottamusta laihdutuksen edetessä.

Kirjan arvio

Oli iha hyvä kirja mutta hieman ehkä tylsä minun makuun.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?