Valinta - Kiera Cass

Miksi valitsin tämän kirjan?
Minä ostin tämän kirjan vähän extemporena. Tätä oli kehuttu ja vähän moitittu mutta minua tämä kiinnosti sen verran että päätin ottaa riskin.

Nimi: Valinta
Kirjailija: Kiera Cass
Sivut: 339s.
ISBN 978-952-294-136-7

Kolmellekymmenelleviidelle tytölle Valinta on elämän mullistava mahdollisuus. Se on tilaisuus paeta jo syntymässä valmiiksi määriteltyä elämää. Tilaisuus tempautua kimaltavien iltapukujen ja mittaamattoman arvokkaiden korujen maailmaan. 

Tilaisuus elää palatsissa ja kilpailla komean prinssin Maxonin sydämestä.
America Singerille Valintaan joutuminen on kuitenkin painajainen. Sen myötä hän joutuu hylkäämään salaisen rakkaussuhteensa kastiltaan häntä alempiarvoiseen Aspeniin. Se tarkoittaa myös kotoa lähtemistä ja osallistumista ankaraan kilpailuun kruunusta, jota hän ei halua. Lisäksi se merkitsee elämää palatsissa, jossa jatkuvana uhkana ovat kapinallisten väkivaltaiset hyökkäykset.

Sitten America tapaa prinssi Maxonin. Vähitellen hän alkaa kyseenalaistaa itselleen tekemiä suunnitelmia - ja ymmärtää että hänen on haaveidensa elämä ei ehkä vedä vertoja yllättävälle tulevaisuudelle.

Tässä kirjassa lähdettiin suoraan asiaan. Välillä tykkään siitä mutta toisinaan haluaisin ensimmäisenä lukea minkälaista henkilöiden elämä ennen jotain mullistavaa. Americasta ensimmäinen käsitys oli, että hän on päättäväinen ja välittää perheestään. Minua vähän huvitti American äidin käytös ja lahjominen siihen että America osallistuisi Valintaan.

Vaikka tämä kirja ei hirveesti sellaista tajunnan räjäyttävää materiaalia anna niin jokin tässä kirjassa kiehtoo aivan sairaasti! Minun mielenkiintoista lukea Aspenin, Maxonin ja American kolmiodraamaa ja myös mitä America päättää tehdä näiden kahden miehen väliltä.

Haluaisin enemmän tietää mitä Maxonin päässä liikkuu, kun hän valitsee ja karsii näitä naisia ja myös muitakin asioita. Mutta myös toisaalta on mukavaa, kun Maxonin päätökset tulee yllätyksenä ja tulee sellainen utelias olo.

Pakko vielä sanoa American pikkusiskosta Maysta. Aivan ihanan suloinen tyttö!

Seuraava aamuna pukeuduin Valittujen asuun: mustiin housuihin ja valkoiseen paitaan. Hiuksiini laitoin provinssini kukan, liljan. Kengät sain valita itse. Otin kuluneet punaiset kävelykengät. Halusin tehdä heti selväksi, että en ollut prinsessa- ainesta.

Kirjan arvio

Kommentit

 1. Tämä taitaa tosiaan olla sellainen kirja, joka herättää tunteita laidasta laitaan. Toiset tykkää valtavasti, toiset ei. Itse kuulun valitettavasti tuohon jälkimmäiseen ryhmään. Minulle tämä oli vuoden tähän mennessä huonoin lukukokemus. Liian hömppää ja liian epäuskottavaa minun makuuni.

  Mutta kannet on kyllä upeat, siitä plussaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin huomasin saman et joko tästä pidetään tai ei. Kannet on kyllä tosi kauniit :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Tykkäsin :) Keskityin vaan nauttimaan hömpästä, vaikka huomasinkin monia epäkohtia, kuten ennalta-arvattavuus, epäuskottavuus ja joidenkin hahmojen rasittavan ailahteleva persoona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja oli sellainen kevyttä luettavaa hömppää :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista !!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?