Teoria Katherinesta - John Green

Miksi valitsin tämän kirjan?
Minua kiinnostaa tämän kirjailijan pari muuta kirjaa ja tämä löytyi sopivasti kirjastosta.

Nimi: Teoria Katherinesta
Kirjailija: John Green
Sivut: 328 s.
ISBN 978-951-0-41794-2

Colin Singleton on entinen ihmelapsi, joka haluaisi olla merkittävä. Hän on lukenut 400 sivua päivässä seitsenvuotiaasta asti, puhuu sujuvasti yhtätoista kieltä, suhtautuu intohimoisesti anagrammeihin ja seurustelee vain Katherine-nimisten tyttöjen kanssa. Yhdeksästoista Katherine on juuri jättänyt hänet.
Sydän säpäleinä Colin lähtee parhaan (ja ainoan) ystävän Hassanin kanssa roadtipille keskilänteen. Matkan ytimeksi muodostuu arkkiherttua Franz Ferdinandin hauta, rakkaussuhteiden ennustettavuutta tutkivan matemaattisen kaavan kehittely - sekä tyttö, jonka nimi ei ole Katherine.

Kun tämän kirjan aloitin niin muutaman kappaleen jälkeen mietin, että onkohan tämä ihan sellainen kirja, jonka jaksaisin tai haluaisin lukea loppuun. Sillä välillä sellainen tunne, että kun lopetan lukemisen niin haluankohan vielä lukea tätä. Mutta joka päivä kuitenkin luin ja olen kyllä tyytyväinen. Kirjassa välillä annetaan pieniä tietoiskuja esim sitzpinkler = nynny. Ja monia muita, jotka saattaa kiinnostaa tai ei.

Colin on mielenkiintoinen äijä. Hän on todella fiksu ja no.. tämä piirre ainakin tehty todella selväksi. Mietinkin, että mitä muuta Colin on. Hän on ehkä parhaimillaan parhaan kaverina Hassanin kanssa. Kahdestaan heillä on oma huumorintajunsa, joka on hauskaa luettavaa.

Hassan on todella rento jätkä. Hän elää hetkessä ja yrittää "käännyttää" Colinia muslimiksi vaikka itse ei ole uskonnollinen tai muutenkaan usko yli-luonnolliseen. Taitaa olla äijällä ehkä tylsää.

Yhteen koottuna helppolukuista ja hauskaa luettavaa. Ei minun tyylinen kirja mutta nautin kuitenkin tämän lukemisesta jollain tasolla.

Kirjan arvio 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?