Hylätty ranta - Andrew Michael Hurley

Miksi valitsin tämän kirjan?
Takakannen teksti houkutti ja ajattelin nyt lukea jotain vähän erilaisempaa.

Nimi: Hylätty ranta
Kirjailija: Andrew Michael Hurley
Sivut: 427 s.
ISBN 978-951-0-41720-1

Loney on kavala, jumalanhylkäämä rantakaistale Luoteis-Englannissa. Teini ikäinen Tonto ja hänen mykkä veljensä Hanny viettävät rannan ränsistyneessä rinnetalossa perinteisen pääsiäisretriittiä. Katolilaisen perheen äiti uskoo, että paikallisen kappelin pyhä vesi vielä parantaa hänen poikansa.

Odotettua ihmettä ei kuulu mutta riittejä ja uskomuksia vaalivassa kylä yhteisössä tapahtuu outoja. Kylänmiehen sokea äiti saa näkönsä yllättäen takaisin ja vaikka kevät on vasta aluillaan, rinnetalon omenapuut kantavat satoa. Samoihin aikoihin Hanny ja Tonto todistavat kuinka viimeisillään raskaana olevaa teinityttöä kuljetetaan laskuveden aikaan pahamaineiselle Coldbarrown saarelle.

Coldbarron ja sen nuori asukas vetävät Hannya vääjäättömästi puoleensa. Veljesten tutkimusmatka saaren ytimeen laukaisee hämmästyttävien ja kauhistuttavien tapahtumien ketjun, joka muuttaa molempien poikien elämän peruuttamomasti

Kun aloitin tämän kirjan, huomasin melkein heti, että perhe onkin todella uskonnollinen. Puhutaan, että kyllä Jumala hänet parantaa. oi tuo oli merkki Jumalalta.. Itse kun en jaksa kuunnella tai lukea sellaista, niin vaati minulta aika paljon, jotta jaksaisin lukea tämän kirjan.

No kyllä minä tämän luin, koska halusin antaa mahdollisuuden ja odotin niin paljon niitä jännittäviä asioita. Noh ne jännittävät kohdat, joita kuitenkin odotin, eivät vakuuttaneet, enemmänkin tylsistyin.

Nyt kun tämä on ollut aika negatiivista niin sanon nyt vähän positiivista, josta itse pidin. Taato niminen poika, vaikka hän enemmänkin ajatteli uskonnollisesti, hän oli kuitenkin utelias pikkupoika. Jos joku kiinnosti, niin sitä mentiin koskettaa tai tutkimaan. Ja leikki veljensä, Hannyn kanssa erilaisia leikkejä. Se piristi välillä aika kivasti.

Eli lyhyesti en pitänyt kirjasta ja ei ollut vain minulle tarkoitettu kirja.


Kommentit

 1. No höh, harmi ettet tykännyt. En jaksaisi luultavasti itsekään viihtyä kirjan parissa jonka henkilöt olisivat kovin näkyvästi uskonnollisia.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämän kuitenki luki vaikka ei miellyttänyt:)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista !!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?