#pojatkinlukee!

En ole hirveesti seurannut tätä asiaa mutta se on aina kiinnostanut minua. Joten nyt päätin tutustua aiheeseen kunnolla!

Ensimmäinen ajatus mikä minulle tuli päähän oli se, että on todella kiva kun tehdään tälläisiä asioita jotta saadaan pojatkin lukemaan, joita se kiinnostaa. Se ei ole vain tyttöjen juttu, eikä se ole lainkaan noloa! On tutkittu että, niillä jotka lukevat, heillä on 70 000 sanaa mutta ne jotka eivät harrasta lukemista, heillä on vain 15 000 sanaa.
Mutta eikös myös sellaista ole tutkittu, että pojat osaavat englannin kielen paremmin kuin tytöt, koska pojat pelaa englannin kielisiä pelejä? Tähän voin samastua todella hyvin. Eli tytöt voisi pelata enemmän englannin kielisiä pelejä, jotta oppisi englannin kieltä ja poikien pitäisi lukea, jotta heidän sanavarasto kertyisi. WIN-WIN!

Annan nyt muutaman vinkin siihen miten voisi lukuharrastukset aloittaa. Nämä ovat minun oletuksia ja itse olen kokenut nämä hyväksi tavaksi eli

1. Ota sellainen kirja, joka sinua todella kiinnostaa.

2. Jos et ole aikasemmin paljoa lukenut, olisi ehkä hyvä ettei aloita heti sellaisella 500 sivuisesta kirjasta vaan aika ohuesta kirjasta ja kevyellä kirjalla minkä itse kokee hyväksi.

3. Lue silloin, kun on sellainen fiilis. Älä pakota itseäsi lukemaan! Silloin voi olla vaarana, ettei lukuharrastus jää päälle.

4. Mutta jos lukeminen ei yksinkertaisesti kiinnosta, mites olisi äänikirjat? Kukaan ei tietäisi että kuuntelet kirjaa, vaan kaikki olettaisi että kuuntelet musiikkia. Ja samat säännöt tähänkin.

#pojatkinlukee ja suomi lukee.fi löytää myös paljon vinkkejä, jos ei meinaa löytää mielenkiintoista kirjaa.

Mitä vinkkejä sinä antaisit?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?