Muumipeikko ja pyrstötähti e-kirja

Kuva: BookBeat
Miksi valitsin tämän kirjan?
Sain kuukauden ilmaisen kokeilun Bookbeat sovelluksella.

Nimi: Muumipeikko ja pyrstötähti
Kirjailija: Tove Jansson
E-kirjan lukija: Ahti Jokinen

Ovatko Muumilaakson oudot luonnoilmiöt lähestyvät tuhon merkkejä? Muumipeikko lähtee pitkälle ja vaarallisellekin matkalle saadaakseen vastauksen. Muumilaaksossa on rauhallista. Uusi silta on vasta maalattu, Muumipeikko kalastele helmiä ja Muumimamma järjestelee näkinkenkiä kukkapenkkien ympärille. Mutta sitten puhkeaa myrsky ja muitakin pahaenteisiä merkkejä alkaa näkyä.
Joku järjestää Muumimamman hillopäärynät ja Muumipeikon helmet suureksi tähdeksi, jolla on pitkäpyrstö. Piisamirotta puhuu kauheita tulisesta tähdestä, joka voi tehdä kaikista muhennosta. Muumipeikko ja Nipsu päättävät lähteä kysymään neuvoa Yksinäisten Vuorten Tähtitornin professorilta. Siitä tulee pitkä ja vaarallinen matka.

Olin jo ennen tätä kuunnellut äänikirjoja tuben kautta, koska sieltä löytyy helposti muumeja ja olen ikuinen muumifani! Olen melkeinpä vain katsonut muumeja enkä ole kamalammin lukenut kirjoja.

En ole muutenkaan kovinkaan innostunut äänikirjoista, koska on outoa kuunnella kirja eikä lukea sitä. Ja kyllä se perinteinen kirja voittaa aina! Itse en jotenkin päässyt kunnolla uppoutumaan samalla tavalla kuin kirjaa lukiessa. Se häiritsi minua kaikkein eniten...

Ja mikä myös vähän harmitti kun hahmot eivät tuntuneetkaan tutuille. Nuuskamuikkunen oli omituinen, nipsu normaalia pelokkaampi, niiskuneiti hienosteleva neiti, niisku palaverin pitäjä... Mutta vaikka en pitänytkään äänikirjasta aina voin lukea kirjana ja antaa toisenlaisen arvion.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?