Neitsytkivi - Michael Mortimer


Miksi valitsin tämän kirjan?
Valitsin tämän Popsugar haasteeseeni kirja, jossa on kuvia.

Nimi: Neitsytkivi
Kirjailija: Michael Mortimer
Sivut: 557 s.
ISBN 978-952-279-222-8

Uusi-seelanti 1769. Luonnontieteilijä Carl von Linnén oppilas tekee merkittävän löydön. Hän saa haltuunsa kiven, joka mullistaa hänen käsityksensä luonnosta. Siksi kivi kätketään maailmalta - kunnes se löydetään jälleen.

Yli kaksisataa vuotta myöhemmin nuori biologian opiskelija Ida Nordlund saa merkillisen puhelun isoäidiltään. Tämä pyytää Idaa noutamaan Nobel-palkinto juhlasta erään lippaan ja huolehtimaan ettei se joudu vääriin käsiin. Kaikki menee kuitenkin pieleen ja Ida joutuu pakenemaan Ruotsista Suomeen ja aina Venäjälle asti tietämättä mitä todella kantaa mukanaan.

Valitsin tämän kirjan sattumalta kirjastolta ja tämä kiinnosti vaikka vähän mietinkin ettei vain olisi pelkkää tieteis tekstiä mutta yllätyin posiitivisesti ja pidin todella paljon.

Heti alussa tuli selväksi että tämä olisi aika salaperäinen kirja. Koko ajan oli isoja ja suuria salaisuuksia, joiden avulla minulla pysyi mielenkiinto. Koko ajan mietin että mitäköhä uutta paljastuu ja miten tämä kaikki liittyy toisiinsa.

Tämä on sellainen kirja, jota ei kerralla lueta. Välillä pitää tehdä jotain muuta, että pää saa tuulettumaan. Mutta kun jännitys alkaa, ei malta lopettaa lukemista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?