Roistoakatemia - Tuuli Vuorma

Miksi valitsin tämän kirjan?
Sain tämän Kvaliti nimiseltä kustantamolta ja popsugar haasteessa menee vuonna 2017 julkaistu kirja

Nimi: Roistoakatemia
Kirjailija; Tuuli Vuorma
Sivut: 565 s.
ISBN 978-982-7202-05-0

Teos kustantajalta

Roistoakatemia kertoo 16-vuotiaasta Roi Hopposesta, joka on aina halunnut poliisiksi. Erehdyksen kautta hän päätyy Poliisiopiston pääsykokeen sijaan Roistoakatemiaan. Roi ottaa vastaan paikassa oudossa oppilaitoksessa aikomuksena selvittää alamaailman touhut ja ilmiantaa rosvot myöhemmin. Hän viettää todellisuudessa päivänsä aivan toisenlaisessa opinahjossa.

Pikkuhiljaa Roi huomaa, että hänen suunnitelmansa on aukkoja. Ei nimittäin ole kovin helppoa väittää valheellisesti olevansa poliisiopiskelija, kun oma setä on lainvartija ja pikkusiskoillakin on liian terävä havannointikyky. Roi ei ole myöskään ottanut, että viettäessä aikaa rosvojen parissa heistä saattaa tulla hänelle yllättävän läheisiä ystäviä. Näin suuren salaisuuden pitäminen ei ole helppoa  -  varsinkaan tilanteessa, jossa Roi saa tietää, missä roistojen kiivaasti etsimä kääty majailee. Hän joutuu punnitsemaan, pyhittääkö tarkoitus keinot ja tekemään vaikean valinnan.

Tapahtumat sijoittuvat menneeseen aikaan kuvitteelliseen Angedelin maahan. Tämän tarinan roistot eivät todellakaan istu tietokoneella hakkeroimassa, vaan ryntäävät seikkailuihin  viitat liehuen ja miekat heiluen!

Kun sain tämän kirjan ihastuin kanteen! Se on aivan mahtava ja kaunis, Jonkun aikaa ihastelin sitä ennen kuin aloitin lukemaan. Toivon samalla että olisi kevyttä lukemista, koska tämä kirja on aikamoinen järkäle ja totesin, että tätä lukee ihan hyvään tahtiin.

Tämä kirja on todella mielenkiintoinen ja hahmotkin myös. En osaa sanoa näistä tyypeistä oikein mitään muuta kuin aika normaaleja nuoria. Mitä nyt vähän pikkuroistoja ja Roilla vähän liian vilkasmielikuvitus, koska kun hän rupesi jotain asiaa miettii niin kyllä se välillä vähän liian kunnianhimoiseksi meni!

Mutta minä silti kaipasin jotain.. Ja varmaan vähän enemmän vanhaisajan tunnelmaa, koska puhuttiin hevoskärryistä niin toivoin että vähän enemmän olisi sellaista tuotu esille


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?