Jääkaksoset - S.K Tremayne

Miksi valitsin tämän kirjan?
Tämä oli vähän yllätys ostos mutta vaikutti todella mielenkiintoiselle.

Nimi: Jääkaksoset
Kirjailija: S. K. Tremayne
Sivut: 349 s.
ISBN 978-951-1-30723-5

On kulunut vuosi siitä, kun toinen perheen identtisistä kaksoistytöistä menehtyi onnettomuudessa. Perhe muuttaa syrjäiselle majakkasaarelle Skotlantiin toiveenaan jättää hirvittävä tragedia taakseen.
Heidän elämänsä pirstoutuu uudelleen, kun eloonjäänyt Kirstie-tytär alkaa väittää olevansa Lydia, tytär, jonka vanhemmat luulivat kuolleen.
Hyisellä eristyksissä olevalla saarella menneisyys piinaa perheen äitiä: Mitä oikein tapahtui sinä kohtalokkaana päivänä, kun toinen kaksosista kuoli?

Tähän alkuun, herranjumala! Hyvällä tavalla siis. En yleensä trillereitä lue, koska olen melkein aina ajattelut, että ne on minulle liian synkkiä. Tämä oli kyllä synkkä mutta nautin todella paljon lukemisesta. En ihan heti ole kuitenkaan lukemassa yhtä trilleriä. Tarvitsen tähän väliin jotain iloisempaa.

Kirjassa melkeinpä alusta lähtien huomaa vanhempien aika huonot välit. Sarah on aikamoinen hissukka mutta fiksu. Angus on määrätietoinen mutta aika äkkipikainen. Angusta ärsytti kuinka Sarah meinasi sanoa jotain mutta yhtäkkiä sanoikin ettei ole mitään. Uskon varmasti että ärsytti.
Sarahia tosin sitten ärsytti, kun Angus selvästi valehteli hänelle asioista.

Ymmärrän molempia näissä asioissa. Minuakin ärsyttäisi, jos toinen meinaa sanoa jotain mutta peruu sanansa tai huomaa että toinen valehtelee.

Aika paljon annettiin "koukkuja", jotta lukija mielenkiinto pysyy. Välillä kuitenkin mietin, et annettiinkohan välillä vähän liiankin rivakasti ja paljon? Mutta loppua kohden ne kysymykset, jotka alussa olivat, selvisivät mutta kirja loppuikin vähän arvoituksellisesti. Yleensä en sellaisesta pidä mutta nyt se ei niinkään haitannut. Tämä oli sen verran aivoja turruttava kokemus.

Oletko sinä lukenut tämän kirjan? Piditkö vai etkö pitänyt?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän

Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?