Mitkä kirjat ovat jääneet mieleen?Viisi erilaista kirjaa, jotka muistan vielä tänäkin päivänä.Kadonnut - Shevy Stevens
Tämä on todella raaka kirja ja asiat kerrottiin todella yksityiskohtaisesti.
Nainen on asuntonäytössä, kunnes mies kidnappaa hänet ja vie kaukaiselle mökille ja lukitsee naisen sinne. Mies on lukinnut kaapit, ikkunat ja aikatauluttanut vessa käymisen. Jos hänen sääntöjä rikottiin, muistaakseni mies hakkasi naista. Ja syy siihen, miksi mies oli kidnapannut naisen, oli todella yllättävä!

Katrionan tarina - Lene Kaaberbol
Erilaiset hevoset jäivät mieleen. Hevosen näköisiä mutta silmät eivät ole normaalit. Minä rakastan hevosia <3Katriona on äkkipikainen ja yrittää löytää asemaansa. Hän päättäkin ruveta bredinariksi, viestinviejäksi. Sellaiseen kouluun pääseminen on todella hankalaa mutta hän kuitenkin pääsee opiskelemaan.

Väristys trilogia
Yleensä en tykkää rakkaushattara kirjoista mutta tämä iski ja kovaa! Sudet yksi eläinlaji, josta tykkään todella paljon ja tarinat, joissa puhutaan ihmissusista.
Grace on vuosia katsellut takapihansa susia, joista yksi on jäänyt mieleen. Keltasilmäinen susi. Grace saa tietää suuren salaisuuden, kun hänen kuistillaan makaa poika, jolla on keltaiset silmät.

Numeropeli - John Verdon
Nerokkaasti kirjoitettu kirja! Muistan ajattelleeni, että miten paljon pitänyt nähdä vaivaa ja miettiä yksityiskohtia tämän kirjoittamiseen.Nimen mukaisesti leikitään numeroilla. Uhrin piti miettiä jotain lukua 1-1000 välillä. Uhrin numero oli 658 ja murhaaja oli arvannut sen oikein. Uhri löydetään kuolleena ja samalla huomataan ettei hän ei ole ensimmäinen eikä todellakaan viimeinen uhri.

Kiinalainen ruletti
Olin perheeni kanssa Teneriffalla lomalla. Olin lähtenyt katsomaan hotellia, kunnes huomasin vapaa-aika tilan, jossa oli iso kirjahylly! Kuten voi arvata, melkein kaikki oli jotain eri kieltä... Mutta löysin tämän kirjan, jonka sitten luin loman aikana läpi.Tästä on jo mooonta vuotta ja silti muistan melkein koko kirjan mitä tapahtui, hahmot ja juonen! Outoa...

Suomen kestävyys juoksija Emmanuel Takki jää kiinni dobingista ja myöhemmin löydetään murhattuna. Asiaa rupeaa selvittää Burt Kobbat ja tutkimuksien aikana hän törmää aktivisti Fredrikaan. Samalla alkaa hahmottumaan, että asiaan liittyy todella iso toiminta, joka ulottuu pitkälle.


Onko teillä mieleenpainuvia kirjoja?

Kommentit

 1. Hyviä valintoja. Hopeahevosesta on itsellekin jäänyt hyvä muistikuva yläaste ajoilta. Pitäisi ottaa uudestaan luettavaksi. Tuo Kadonnut kuulostaa kyllä todella mielenkiintoiselta kirjalta, pitänee laittaa lukulistalle. Väristys taas on omalla lukulistalla ollut jo pidemmän aikaa.

  Itsellä on jäänyt hyvin muistiin Mats Stranbergin Piiri, joka aloittaa todella jännittävän trilogian. Myös Nälkäpelin viimeinen osa, Matkijanärhi on jäänyt positiivisesti mieleen. Myös Maria Turtchaninoffin tuotanto on upeaa luettavaa ja monitahoista. Suosittelen lämpimästi jos et ole vielä ehtinyt tutustumaan ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon vinkeistä! Pitää heti laittaa lukulistalle :)

  VastaaPoista
 3. William Goldingin Kärpästen herra kummittelee mielessä. Olen lukenut sen kolme kertaa. Sofi Oksasen Puhdistus ja Katja Ketun Kätilö ovat hyvin mielessä. Komppaan Hanna-chania ja suositelen Turtchaninoffin tuotantoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat just sellaiset kirjat jotka ei mua kiinnosta :D Nyt toinen jo suosittelee Turtchaninoffia niin pitäähän asiaan tutustua :)

   Poista
 4. Tämä oli inspiroiva kirjoitus! En ole lukenut yhtään näistä kirjoista, joten senkin puolesta mielenkiintoinen. Innostuin tekemään blogiini oman listan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista !!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bucket list 2018

Instagram tilit, joista erityisesti pidän